Generativ AI har gjort selskaper i stand til å produsere innhold i en skala som aldri før. Og mange publiserer det mer eller mindre rett fra prompten.
Derfor florerer det av overfladiske blogginnlegg som kun kan skilles fra hverandre på logoen. Med den konsekvens at …
Målgruppen din søker seg mer og mer til andre kanaler for verdifulle innsikter.
De går til plattformer som Quora, Reddit og Substack. Og de diskuterer med bransjekolleger i “dark social”, som Discord, Slack-kanaler og andre private fora.
Siden brukere har begynt å oppsøke andre plattformer, har søkemotorene tatt grep for å gjenopprette tilliten. Innholdet som nå løftes frem, er det som tar for seg nisjeemner ut ifra subjektive erfaringer, meninger og ståsteder.
Her kommer perspektivdrevne artikler inn i bildet.
Perspektivdrevne artikler kommer derimot med innsikter som går utenpå de samme gamle resirkulerte faktaopplysningene.
Treffer idealkundene der de befinner seg i søkereisen
Synliggjør merkevarens tydelige ståsted og standpunkt
Demonstrerer erfaring og strategisk ekspertise
Formidler fagekspertens bransje- og fagkunnskap
Utfordrer konsensus og former kundetankegang
Perspektivdrevne artikler fokuserer på kvalitet og relevans i emnene dere skriver om, og dekker dem fra en rekke vinkler og ståsteder.
Slik bygger dere tillit og gir verdi lenge før leserne er i kjøpsmodus.
Med perspektivdrevne artikler kan du sikte deg inn mot målgruppens faktiske søkeintensjon på en mer presis og persontilpasset måte.
Søkemotorer belønner innhold som ligger tett opptil brukerens søkeintensjon.
Jo bedre tilpasset artiklene er til lesernes søkeintensjon og hver fase i søkereisen, desto større er sjansen for at nettsøket deres ender med fulltreff.
Dermed vil artiklene oppnå høyere plassering i SERP-resultatene.
"Rolf bisto oss med å skrive innhold til vår fagblogg basert på intervjuer med tekniske ressurser i selskapet. Dette bidro til at vi fikk rettet språket mot de tiltenkte leserne til enhver tid.
Vi opplevde Rolf som veldig dyktig, og spesielt med å stille gode spørsmål til intervjuobjektene for å skape en tekst som bidro til at leserne forsto budskapet."
— Sigbjørn Sørensen, Regional Manager / Commercial Lead OT i Netsecurity AS
Kr 7500
1 perspektivdrevet artikkel
INKLUDERT:
30-minutters videomøte for innholdsplanlegging
1 intervju med fagekspert/leder
Inntil 1200 ord
Søkeoptimalisert innhold
Research og artikkeloppsett
Delingstekst til LinkedIn
Inntil to revisjonsrunder
Kr 20 250
3 artikler | 10 % pakkerabatt
INKLUDERT:
60-minutters videomøte for innholdsplanlegging
1 intervju pr. artikkel
Inntil 1200 ord
Søkeoptimalisert innhold
Research og artikkeloppsett
Delingstekster til LinkedIn
Inntil to revisjonsrunder pr. artikkel
Kr 30 000
INKLUDERT:
90-minutters videomøte for innholdsplanlegging
1 intervju pr. artikkel
Inntil 1200 ord
Søkeoptimalisert innhold
Research og artikkeloppsett
Delingstekster til LinkedIn
Inntil to revisjonsrunder pr. artikkel
Sammen blir vi enige om hvilke temaer dere bør dekke, med utgangspunkt i etablerte rammeverk for perspektivdrevet innhold.
Jeg intervjuer og henter ut innsikter fra de fagressursene internt hos dere som har et markant ståsted og bransjeperspektiv.
Jeg skriver målrettede artikler som samsvarer med kjøperes søkereiser og besvarer deres mest krevende spørsmål.
Under kan du se en bloggartikkelserie om industrielt vedlikehold og digital vedlikeholdsstyring som jeg skrev i 2019, basert på intervjuer med fageksperten Ole Jørgen Aaarvik. Jeg tok bevisst sikte på å fange hans muntlige, uformelle tone of voice.
Innholdet holder seg den dag i dag. Hvorfor det? Jo, fordi det er basert på Aarviks førstehånds bransjeerfaring, markante synspunkter og troverdige perspektiver. Artiklene målbærer derfor et budskap som vil være like aktuelt om femten år som det var da vi publiserte dem.
"Det var en sann glede å jobbe med Rolf om produksjon av fagartikler. Han evnet raskt å sette seg inn i komplekse problemstillinger, og å omsette dette til lettforståelige innlegg med sin fantastiske penn.
Arbeidet hans overgikk våre forventninger, og vi oppnådde særdeles god kvalitet. Samarbeidet var svært fruktbart helt fra forberedelsesfasen og over i realiseringen av verdi for oss og våre kunder."
— Ole Jørgen Aarvik, tidligere Vice President of Customer Success i Ørn Software
Dine interne fagressurser har noe å komme med som hverken AI eller konkurrenter kan kopiere. Bransjeinnsikt, ekspertise, førstehåndserfaring og perspektiver.
Jeg kan hjelpe deg med å hente innsikten ut av hodet deres og få den ut til dine potensielle kunder. Slik gjør vi det:
Du fyller ut en kort brief for hver artikkel, og så setter jeg i gang med research. Når jeg har opparbeidet meg et godt kunnskapsgrunnlag, booker jeg en av dine aktuelle fageksperter inn til et intervju.
Jeg skriver utkast i Google Docs, slik at vi kan samarbeide effektivt. Straks førsteutkastene er klare for gjennomgang, deler jeg dokumentene med deg (du mottar en mail med lenken).
Du går gjennom utkastene og kommer med kommentarer og endringsforslag. Jeg innarbeider endringene, og så gjennomgår du disse. Vi kan gjenta denne prosessen, siden du har inntil to revisjonsrunder.
Når du er fornøyd med tekstene og gir grønt lys for de endelige utkastene, er artiklene klare til å bli publisert. Kanskje gjør du det selv, eller du sender dokumentene over til den som er ansvarlig for publisering.
Dere bruker ChatGPT mye bedre enn som så. Kanskje har dere også erfart at det å jobbe frem kvalitetsinnhold med AI krever vel så mye fokus som å skrive på egen hånd. Og når dere attpåtil skal lage meningsbærende artikler som tar tak i skeptiske lesere? Det kan man ikke prompte seg frem til.
Skal dere lage innhold som former kjøpernes tankesett, må erfaringer, innsikter og perspektiver hentes ut fra ekspertene på huset – og gjøres om til tekster som din persona faktisk leser og legger seg på minne. Det er vanskelig å få til godt uten øvelse i å intervjue ingeniørhoder.
Når mange gjør det samme – lager tekst med ChatGPT og pusser litt på det – blir resultatet ofte forutsigbart og flatt. Perspektivdrevne artikler må derimot mene noe, utfordre konsensus og skille seg ut i innholdsjungelen. For å få det til med ChatGPT må man ha sans for å skrive og kapasitet til å “dirigere” verktøyet.